KATATONIA släpper nytt album i höst

KATATONIA släpper nytt album den 3 september, det berättar gitarristen Anders Nyström i en färsk intervju med Loud TV. Albumet, som än så länge saknar titel, är bandets nionde och uppföljaren till ”Night Is the New Day” som släpptes 2009.

Anders Nyström berättar också att skivan just nu mixas av David Castillo, som bandet jobbat med sedan 2003. Tretton låtar är inspelade och enligt Nyström är det troligt att två av dessa kommer att användas som bonusspår på olika utgåvor av skivan. Han antyder även att man planerar en bonus-DVD med material från inspelningarna, och att nytt material kommer att släppas redan innan sommaren.

Omslaget görs även denna gång av Travis Smith, som förutom att ha jobbat med KATATONIA sedan slutet av 1990-talet även jobbat med band som OPETH, DEATH, ICED EARTH, OVERKILL och ANATHEMA. Anders Nyström säger att temat denna gång är mycket vitt blandat med grått och svart, istället för det rödsvarta som varit bandets signum de senaste två plattorna.

Bandet kommer att påbörja turnerandet redan i slutet av maj med två gig i Ryssland, och senare spela på ett antal festivaler runt om i Europa, däribland Sweden Rock den 8 juni. Nyström säger också i intervjun att man efter sommaren ska göra två turnéer i USA följda av en Europasväng och att Sverigespelningar är aktuella först mot slutet av året.