KILLSWITCH ENGAGE TILL BREWHOUSE I GÖTEBORG

Metaltcore-pionärerna Killswitch Engage till Sverige.

Med miljontals sålda album har de under det senaste decenniet förklarats som den moderna metalmusikens stora pionjärer. Efter sin spelning på Metaltown i somras återvänder nu amerikanska Killswitch Engage till Sverige för konserter på KB i Malmö den 13 april och Brewhouse i Göteborg den 19 april.

killswitchengageDe har kallats metalcorens skapare. Den nu miljonsäljande Massachusetts-gruppen uppstod i slutet av 90-talet. De gjorde sin allra första spelning som förband till självaste In Flames, som också var en tidig influens. Idag inspirerar Killswitch Engage själva en helt ny generation. Förutom deras egna insats för den moderna metalmusiken, har bandets gitarrist Adam D också blivit en av genrens viktigaste producenter och lyft fram en rad nya stora akter som All That Remains, Parkway Drive, August Burns Red och As I Lay Dying.

Det stora genombrottet kom med tredje plattan ”The End of Heartache”. Skivan sålde guld i USA och nominerades till en Grammy för ”best metal performance” när året summerades. En hyllad platta och förmodligen en av metalcorens viktigaste milstolpar. Med de efterföljande albumen ”As Daylight Dies” och självbetitlade ”Killswitch Engage” tog bandet klivet till de stora scenerna världen över.

Med originalsångaren Jesse Leach tillbaka i bandet är nu Killswitch Engage redo med sitt sjätte album ”Disarm the Descent” som släpps i vår.

Support: Sylosis