Nederländska Epica till Sverige

Nederländska Epica till Sverige för två konserter i mars
Det symfoniska metalbandet Epica kommer till Sverige och förärar oss med två konserter i vår. De nederländska metalheadsen spelar på Debaser Strand i Stockholm och Kultubolaget i Malmö i mars! Biljetterna till bägge konserterna släpps 22 september kl 10:00 via Eventim respektive Biljettforum.
I den symfoniska metalvärlden kretsar det mesta runt djärva idéer och hög standard, men få band har tagit den här bombastiska genren till sådana höjder som nederländska EPICA. Med ett fräscht och vitalt sound blev bandet uppmärksammade för 2003-års debutalbum ”The Phantom Agony”. I mötet mellan Simone Simons sång, bandets tyngd och låtarnas filmiska arrangemang uppstod EPICA’s storhet.

Sedan dess har bandet utvecklats och fått en allt högre status inom genren. Med höjdpunkter som den mörka, religiösa utforskning på ”The Divine Conspiracy” (2007), intensiva ”Design Your Universe” (2009), politiska ”Requiem For The Indifferent” (2012) och fram till 2014-års släpp av ”The Quantum Enigma” har de kommersiella framgångarna blivit allt större samtidigt som EPICA uppvisat en allt högre kreativ höjd.

Nu är EPICA aktuella med sitt mest ambitiösa släpp hittills – ”The Holographic Principle”.

Med ”The Holographic Principle” i ryggen kommer EPICA till Sverige för två spelningar under vintern 2017. Missa inte chansen att se dem i Stockholm (1 mars) eller Malmö (5 mars).

Biljetterna till bägge konserterna släpps 22 september kl 10:00 via Eventim respektive Biljettforum