Norrländsk black metal till Metaltown

metaltown_2013_header_webbrz

naglfaranp

De svenska black metal-veteranerna Naglfar har gjort sig ett respekterat namn världen över. Nu är norrlänningarna klara för sin allra första spelning på Metaltown.

Stöpta ur samma norrländska mörker som gav oss storheter som Throne of Ahaz och Ancient Wisdom har Umeås Naglfar karvat sig en plats som ett av Sveriges mest framgångsrika svartmetallband.

De lämnade ett bestående intryck i den svenska underjorden med 1994 års demokassett ”Stellae Trajectio”. Året därefter fick de en helt ny plattform med debutskivan ”Vittra” som tog dem ut i Europa och förseglade deras plats i klassisk svenska black metal från nittiotalets mitt. Sedan dess har gruppen vunnit en dedikerad publik från Nordamerika till Japan.

Naglfar är inte ett band som lever på forna tiders meriter. Faktum är att norrlänningarna aldrig varit bättre än på senare år. Något som 2012 års ”Téras” är ett utmärkt bevis på.

När Metaltown nu firar sin tionde sommar är tiden äntligen kommen för Naglfars allra första spelning på festivalen. En högtidsstund som inte bör missas.