Nyfikna på vilka Skull Parade är?!

Det här är Skull Parade!

Skull Parade levererar klassisk kompromisslös hårdrock med tydliga influenser från grunge och metal men är även lite inspirerade av Göteborgsdödsen.

Bandet startades 2009 av Magnus Högdahl (tidigare Lizette &, Black Dog m.fl.) och Magnus Lind (tidigare Treasureland m.fl.). De slog sig i hop med sångaren Erik Anell (tidigare Art Rebellion m.fl.) samt trummisen Bob Warneflo och kärlek uppstod. En tung repertoar och några bejublade klubbframträdanden senare lämnade Bob bandet på hösten 2010 och Skull Parade stod utan trummis året ut och en helt ny låt skrevs istället med programmerade trummor: ” I rise for no one ”, som finns med på EPn.

Skull Parade fann sin nye trummis i Jens Ericson (frilansmusiker och multiinstrumentalist) och efter ett par månaders förberedelser var det dags att gå in i studion. Bandets val föll på Top Floor Studios i Göteborg där Jakob Herrmann håller till (trumtech till Mustasch och Europé m.fl. samt en ypperlig tekniker och producent). Han blev dessutom medproducent på plattan. Resultatet kan avnjutas på EPn som släpps på den lilla oberoende etiketten 44 Skull Records via Phonofile.

I december släpptes videon ”I rise for no one” på Youtube och har skrapat ihop närmare 2000 visningar sen dess. Den gjordes i svartvitt i naiv 60-talsstil och skiljer sig från andra videos i genren.

Det släpptes även en musikvideon till låten ”The way we die”, också den ifrån EPn. Videon är mer lik en dokumentärfilm och den handlar om en ung ensam människa som drar runt i misär i Göteborg. Filmen har väckt en del reaktioner hos de människor som har sett den. Att ge sig på en nallebjörn passerade kanske gränsen för vad människor kan acceptera.

Digital EP:n ”Skull Parades First Four släpptes den 3 april 2012 via 44 Skull Records,(nybliven medlem i SOM) / Phonofile och letade sig redan första dagen upp till första platsen på I-Tunes Rock där den låg top 3 i två dagar.

Skull Parade avslöjar:
Skull Parade planerar att släppa ännu en EP trots att den förra EPn släpptes den 3 April. Releasedatum är inte bestämt men det finns uppgifter som pekar på att släppet kan komma i slutet av maj eller tidigt i juni. Snabbare än First Four och lite mer skitigt och hårt sound.

För mer information http://www.skullparade.com/ eller http://www.facebook.com/skullparade

Kontakt med skivetikett och bokning: 44skullrecords@gmail.com Tel: +46(0)738-404545

Tidigare poster om Skull Parade!